Leensjop
Image default
Groothandel

Waarom LED-panelen en -lampen voor commerciële doeleinden gebruiken?

LED panelen zijn een veelvoorkomende verlichtingsarmatuur die wordt aangetroffen in plafonds van commerciële gebouwen of werkplaatsen. LED panelen hebben, in tegenstelling tot individuele gloeilampen, veel lampjes om een gelijkmatige lichtverdeling te creëren. Het is sterk aan te raden om de verlichting in je bedrijf te vervangen of te upgraden. Bovendien is het tijd voor een upgrade voor alle kantoren, constructies of werkplekken die TL-verlichting gebruiken. Volgens een onderzoek van The American Society of Interior Designers is bijna 68% van de werknemers ontevreden over hun werkplekverlichting. Helaas wordt dit hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door ondermaatse tl-verlichting die erboven is geïnstalleerd, waardoor de gezondheidsproblemen van werknemers erger en hinderlijk worden. TL-verlichting kan naast flikkerende lichten en een onjuiste lichtkleur oogvermoeidheid, nekpijn, stress, hoofdpijn, angst, migraine en een gebrek aan concentratie veroorzaken. Gelukkig is het implementeren van LED-verlichting een top oplossing om kantooromgevingen en verlichting te verbeteren met grote voordelen. Laten we een paar van de voordelen bekijken.

Uitstekende kwaliteit van licht

Ten eerste verminderen LED panelen  de fysieke en mentale bijwerkingen van TL-verlichting vanwege de uitzonderlijke licht kwaliteit. LED’s zorgen voor een uitgebalanceerde, gelijkmatige lichtverdeling door de hele ruimte of aangewezen gebied. Het belangrijkste is dat leds voor alle verlichtingsoplossingen ook veilig zijn. In vergelijking met gloeilampen is UV-verlichting van LED lampen onschadelijk. Bovendien geven LED lampen minder warmte af en bevatten ze geen kwik. Bovenal zullen werknemers zich productiever, minder gestrest en veiliger voelen met nieuwe LED panelen.

Langdurig en duurzaam

Het installeren van LED panelen heeft veel voordelen, waaronder kostenbesparingen en duurzaamheid. De verwachte levensduur van LED panelen van 100.000 uur zorgt voor minder stress en onderhoud. LED’s overleven 100 keer langer dan gloeilampen en ruwweg meer dan 12 keer langer dan compacte fluorescentieverlichting in vergelijking met andere, minder efficiënte gloeilampen. LED’s hebben daardoor minder lumenverval. Als gevolg hiervan zal, in tegenstelling tot conventionele gloeilampen, de kwaliteit van het licht na verloop van tijd verslechteren in plaats van plotseling uitvallen.

Slimmere verlichtingsoplossing

Voor LED’s is slimme technologie beschikbaar die de helderheid en het getimede gebruik regelt. Gebruik indien nodig draadloze bediening om de lichten uit te schakelen. Plan wanneer de lichten aan moeten gaan en hoe helder ze op verschillende tijdstippen van de dag moeten zijn om nog meer geld te besparen. Met flexibele LED panelen kun je je personeel laten zien hoe belangrijk je hun werkruimte en welzijn vind. Gelukkig zal de aandacht meer naar de activiteit worden getrokken en minder naar de ogen.