Leensjop
Business / Financial Services

Allerlei soorten camera’s

Er zijn miljoenen soorten en modellen camera’s op de wereld. Het begon allemaal met simpele apparaten waar je nota bene twee uur stil voor moest staan terwijl de foto werd gedrukt, maar ondertussen hebben we een grote diversiteit aan camera’s met vele verschillende mogelijkheden, extra functionaliteiten en kenmerken. Als je er bij stilstaat worden het er alleen maar meer.

De eerste camera’s waren fototoestellen, bedoeld om een portetten te maken en het leven vast te leggen. Deze analoge camera’s zijn door de jaren heen verbeterd. Zo vinden we tegenwoordig camera’s met optische zoom. Dit zijn vooral professionele camera’s zoals Canon en Nikon, maar hebben we ook digitale camera’s die zijn uitgerust met een digitale zoom, wat betekent dat de camera niet daadwerkelijk inzoomt, maar dat er wordt ingezoomd op de foto zelf, waardoor de kwaliteit minder wordt.

Camera’s worden echter voor veel meer doeleinden gebruikt tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende bewakingscamera’s. Deze zijn uitgerust met extra functionaliteiten zoals nachtzicht of warmte camera’s om ook ’s nachts accuraat te werken. Ook zijn er bewegingsgevoelige camera’s en camera’s die dankzij software kunnen anticiperen op een situatie. Een goed voorbeeld hiervan is de achteruitrijcamera. Hiermee kan achteruit gekeken worden, maar bijvoorbeeld ook al worden ingecalculeerd wat de baan van de auto is aan de hand van de snelheid en hoever het stuur gedraaid is. Een achteruitrijcamera draadloos aansluiten, of welke camera dan ook, is tegenwoordig ook mogelijk.

Tegenwoordig zijn er ook specifieke camera’s, bijvoorbeeld voor het maken van opnames van geluid, van infrarood of ultraviolet. Het is bovendien verwonderd hoe snel de camera’s in kwaliteit zijn verbeterd, want tegenwoordig kunnen camera’s vanuit de ruimte haarfijn de wereld in kaart brengen en kunnen microscopisch kleine objecten gefotografeerd worden. De camera’s zijn al super goed en erg klein, het is de vraag wat de toekomst gaat brengen.

http://www.vanzwitserland.nl/