Leensjop
Image default
Bedrijven

Bedrijfskleding binnen handbereik

Na lang wikken en wegen bent u eruit. U gaat dan toch eindelijk investeren in de productie van de bedrijfskleding. Als u het ons vraagt is dat 1 van de betere keuzes die u had kunnen maken. Bedrijfskleding brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt het voor interne gelijkheid onder alle medewerkers, iedereen draagt hetzelfde en niemand ziet er wat betreft kleding dus beter uit dan iemand anders. Ook extern heeft het zo zijn voordelen, de herkenbaarheid onder uw doelgroep zal flink toenemen en ook bouwt u een voorkeurspositie op in het brein van potentiële klanten. Het proces wat volgt op de keuze om de bedrijfskleding aan te schaffen kunt u voor uzelf heel ingewikkeld maken, het kan ook simpel. In dit artikel geven we u een aantal stappen die u kunt doorlopen om op simpele wijze de vele keuzes te maken die de aanschaf van bedrijfskleding met zich meebrengen.

Bepaal de collectie

Het is belangrijk om te onderzoeken wat uw werknemers nodig hebben. De ene werknemer zal warmere kleding nodig hebben omdat hij/zijn bijvoorbeeld buiten werkt, terwijl de andere werknemer juist wat formelere kleding nodig heeft omdat hij of zij veel in contact is met de klant. Het is dus belangrijk om voor iedere medewerker de juiste kleding aan te schaffen. Vergeet niet uw medewerkers te betrekken bij de keuzes die u maakt binnen dit proces, zij zijn immers de mensen die de kleding zullen gaan dragen.

Kies de juiste stof

Het is belangrijk dat de juiste stof gekozen wordt, voor de een zal dit belangrijker zijn dan voor de onder. Bij een kledingstuk als bijvoorbeeld een jas is het bijvoorbeeld van groot belang dat de stof waterdicht en warm is. Bij een shirt waarin zwaar fysiek werk wordt verricht is het bijvoorbeeld juist fijn om een stof te kiezen die veel lucht door zal laten. Allemaal zaken om over na te denken bij de aanschaf van de verschillende kledingstukken.

Bedrijfskleding

Het verwerken van de huisstijl

Op uw bedrijfskleding is het natuurlijk belangrijk dat de huisstijl duidelijk terug te zien is. Zoals eerdergenoemd kan de bedrijfskleding dus fungeren als een waar promotiemiddel. Om die reden is het erg belangrijk dat uw logo op ieder kledingstuk duidelijk terug te zien is. Zo kunt u bijvoorbeeld jassen bedrukken met het logo op de achterkant.  Ook kunt u ervoor kiezen de primaire kleur van uw huisstijl ook als primaire kleur van uw bedrijfskleding of werkjas te gebruiken.

Het laten maken van de kleding

Na al deze verschillende keuzes is het nu toch echt tijd om de kleding te laten maken. Het is verstandig om te kiezen voor een bedrijf met een breed assortiment, goede kwaliteit en de juiste service.