Leensjop
Image default
Bedrijven

De beste tips om een silent disco te organiseren

De term silent disco wordt steeds bekender en dat is niet zonder reden. Voor het geval dat je de term niet kent: het is een disco, waarbij de muziek niet door middel van speakers te horen is maar via hoofdtelefoons. Voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld dat er geen geluidsoverlast ontstaat en daarnaast kan iedereen de muziek op eigen gewenste volume horen. Hierdoor is de kans op gehoorschade dan ook veel kleiner. Als je graag je eigen feest wil geven dan kun je ervoor kiezen om een silent disco set te huren, waardoor je een feest kunt geven zonder hiermee de omgeving te storen en boze buren aan je deur te krijgen. Maar waar moet je nog meer op letten als je een silent disco wil organiseren? In dit artikel hebben we de beste tips voor je opgesomd!

Locatie

Het belangrijkste is natuurlijk de locatie. Hoewel je uiteraard een silent disco aan huis kan organiseren, is het van belang om te kijken naar een locatie die geschikt is voor het aantal personen dat je uitnodigt. Kies niet voor een al te grote ruimte, want door de loze ruimte verdwijnt die sfeer die je juist graag wil creëren voor een silent disco. Let daarbij natuurlijk ook op de silent disco set die je huurt, met daarbij het juiste aantal hoofdtelefoons. Heeft de locatie een dansvloer, dat is zeker aan te raden, want bij een silent disco is het juist de bedoeling dat mensen gaan dansen.

DJ of niet?

Silent disco sets beschikken vaak over drie verschillende muziekkanalen, waardoor een silent disco ontzettend veelzijdig is. Je kunt ervoor kiezen om je eigen muziek af te spelen, door een Spotify mapje te maken, maar er kan ook een DJ uitgenodigd worden. Dat neemt niet weg dat men kan kiezen tussen verschillende kanalen. Draait de DJ een liedje dat je niet leuk vindt? Geen probleem, want met de silent disco set kun je wisselen naar bijvoorbeeld het Spotify kanaal. Hierdoor kunnen al je gasten zich vermaken op je feestje. Zorg ervoor dat je verschillende muziek genres aanbiedt op de verschillende kanalen, zodat je weet dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

Genoeg hoofdtelefoons

Zoals al eerder aangegeven, is het belangrijk dat je genoeg hoofdtelefoons inhuurt om al je gasten te voorzien van muziek. Zorg ervoor dat je altijd enkele hoofdtelefoons als reserve hebt, zodat je altijd een back-up hebt, wanneer een hoofdtelefoon defect zou zijn. Een goede voorbereiding is dus ontzettend belangrijk.

https://lichtgeluidhuren.nl/silent-disco-set-10-koptelefoons-1-zender/