Leensjop
Image default
Groothandel

Een schuimblusser kopen bij een ervaren specialist

Het nut van een schuimblusser spreekt voor zich: met een schuimblusser kun je beginnende vuurtjes en brandhaarden te lijf gaan, voor deze beginnen te woekeren en op grote schaal schade aanrichten. Een schuimblusser kopen betekent een veiligheidsmiddel in huis halen voor je bedrijf. Met een schuimblusser in de buurt is de kans dat een brandje op kantoor uit de hand loopt minimaal, mits er adequaat wordt opgetreden door het personeel. Op kantoor zit je vaak met veel mensen samen, er gebeurt altijd iets en er zijn meerdere situaties waarin brand kan ontstaan, zelfs al neem je de veiligheidsvoorschriften nog zo serieus. Ongelukken ontstaan, maar om te voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat, is het verstandig om een schuimblusser in de buurt te houden.

Hoe werkt een schuimblusser eigenlijk?

Hou je van een winters sneeuwlandschap? Mooi: dan is een schuimblusser kopen dé tip voor jou. Schuimblussers vormen een schuimlaag die erg veel van sneeuw wegheeft. Deze laag is dik en compact: er komt geen lucht doorheen. Door een beschermende deken over het vuur, of te wel: de brandende materialen te spuiten, stikt het vuur door een gebrek aan zuurstof. Het vuur wordt in een ‘houdgreep’ genomen en delft, mits voldoende afgedekt, uiteindelijk het onderspit. Hou er wel rekening dat een schuimblusser niet helpt op brandend vet of heel hete olie, hier moet je weer andere blusmethoden voor gebruiken, zoals vetbrandblussers.

Installatie van de schuimblusser

Het begint uiteraard bij het schuimblusser kopen. Je kunt de brandblusser kopen en daarna zelf installeren, maar je kunt er ook voor kiezen dit door een professional te laten doen. Je kunt je schuimblusser kopen bij Veiligheid Centraal, waarna je hem binnen een paar dagen binnen krijgt. Het is verstandig naast de schuimblusser ook andere blusmiddelen te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld sprayblussers of poederblussers kopen. Je kunt ook rookmelders laten installeren. Dat is vooral handig om rook (en dus brand) te signaleren op niet overzichtelijke plekken.

https://www.veiligheidcentraal.nl/