Leensjop
Image default
Groothandel

Hapert de bandopwinder van uw rolluik? Repareer het eenvoudig zelf

De bandopwinder van een rolluik bestaat uit een rol die met behulp van een veer alle band oprolt. Daarnaast heeft het een remsysteem dat ervoor zorgt dat de band wordt vastgezet waardoor u het rolluik op elke gewenste hoogte kunt instellen. De veer van de rol staat altijd onder druk zodat de rol in de juiste richting beweegt zo gauw er rolluikband ingerold moet worden. Door roest of slijtage kan deze veer op een gegeven moment springen. Ook de rem slijt met de tijd doordat deze altijd het gewicht van het rolluik draagt. Gelukkig kunt u voor weinig geld een nieuwe bandopwinder bestellen bij Shadowparts, waarmee u uw rolluik eenvoudig zelf repareert.

Een simpel systeem is makkelijk te repareren

Een handmatig rolluik is een simpel systeem. Daardoor kunt u meestal zelf een kapot onderdeel vervangen. Als u niet goed weet wat u nodig heeft voor de reparatie, dan kunt u contact opnemen met Shadowparts. Zij hebben 35 jaar ervaring met allerlei rolluiken en zonneschermen, waardoor ze precies weten hoe u de problemen met een bepaald systeem het best kunt oplossen. Ze helpen u om de passende bandopwinder te bestellen voor uw rolluik en geven advies over de installatie ervan.

U kunt ook overwegen om uw systeem te automatiseren

Elektrische rolluiken worden bewogen door een rolluikmotor die ervoor zorgt dat het rolluik op de as gerold wordt en weer naar beneden zakt zonder dat u daarvoor enige kracht hoeft te gebruiken. Een rolluikmotor wordt meestal ingezet bij zwaardere rolluiken, maar ook steeds meer privéhuizen kiezen ervoor om rolluiken te automatiseren. Als u een rolluikmotor installeert in uw rolluiken, dan kunt u op elk moment vanuit uw bed, de douche of buiten de rolluiken dicht doen of openen.

Bestel nu alle onderdelen die u nodig heeft

Of u nu een rolluikmotor of bepaalde bandopwinder wilt bestellen, u vindt alle mogelijke onderdelen voor uw rolluik bij Shadowparts. Het maakt daarbij niet uit wat u bestelt, u ontvangt de bestelling te allen tijde binnen enkele werkdagen al!