Leensjop
Image default
Bedrijven

Hoe goed ben jij voor jouw medewerkers?

Altijd benieuwd of jouw medewerkers wel echt tevreden zijn over jou als werkgever? Hier zijn een aantal punten waar je op kunt letten als check of jij een goede werkgever bent. Hier wat interessante highlights.

Hoe zijn de salarissen van jouw medewerkers?

Het is natuurlijk mooi dat mijn mensen om het vak en de liefde voor het bedrijf bij jou komen werken. Daar mag alleen ook best wat tegenover staan. Uiteindelijk moeten jouw medewerkers ook alle rekeningen betalen en willen ze wellicht ook wel een keertje wat leuks doen en dat kost nu eenmaal geld.

Als jouw medewerker een marktconform salaris krijgen is het helemaal prima. Zit je er echter een stuk onder, zullen je medewerkers het gevoel krijgen dat ze niet gewaardeerd worden. Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, het bedrijf kan soms een periode hebben dat de broekriem nu eenmaal aangetrokken moet worden. In dat geval siert het niet als je als directeur wel geld over de balk smijt, als zijnde dat er geld genoeg is. Dit wringt. Lees niet te snel over dit alles heen en denk dat het wel goed zit, ook al betaal je een stuk minder dan andere bedrijven aan jouw medewerkers.

Hoeveel kunnen medewerkers op jou bouwen?

Hoe toon jij je als werkgever als iemand ziek wordt. Ga je elke dag bellen om te vragen of iemand alweer kan komen werken? Reken maar dat dit niet als positief wordt gezien. Geef iemand de tijd om uit te zieken. Hoe vervelend het op dat moment ook is. Natuurlijk zijn er medewerkers die misbruik maken van ziekmeldingen. De strategie van elke dag bellen is en blijft een kwalijke zaak. Zoek een manier van communiceren die wel werkt voor beide partijen. Stel dat jij en de medewerker zelf er samen achter komen dat de medewerker zelf niet op de juiste plek is in jouw bedrijf? Zoek een alternatief samen, desnoods bij een ander bedrijf.

Wees ook niet een filantroop op het vlak van medewerkers. Goed zijn is mooi, maar uiteindelijk moet het werk wel afkomen. Wees duidelijk als iemand de kantjes ervan af wil lopen, dat dit niet is wat het bedrijf nodig heeft.

Luchtkoeler

Hebben jouw medewerkers een fijn klimaat op de werkplek? Dit gaat over zowel een fijne productieve sfeer als over een luchtkoeler. Met een luchtkoeler voorkom je dat mensen oververhit raken of hun werk niet meer in het gewenste tempo kunnen uitvoeren. Een luchtkoeler zorgt dus stiekem ook een beetje voor een luchtige sfeer. Wel zo fijn toch?

https://duravert-portacool.com/