Leensjop
Business / Financial Services

Jouw scriptie laten nakijken op inhoud

Het leed dat scriptie heet

Het lijkt een onneembare vestiging, een onbedwingbare berg, die scriptie aan het einde van je ellenlange en loodzware studie. Maar wat nou als wij je vertellen dat je jouw scriptie kan laten nakijken op inhoud door taalspecialisten? Misschien ben je al bekend met correctiebureaus die je scriptie nakijken op taal en structuur. Het is heel belangrijk dat jouw tekst geen fouten bevat. Veel beoordelaars van hogere onderwijsinstellingen hechten veel waarde aan correct en gepast taalgebruik in een academische publicatie. Wij sluiten ons daarbij aan, maar soms zijn de eisen een tikkie onrealistisch hoog. Dat er geen spelfouten en grammaticafouten in je tekst zitten, dan snappen we, maar een scriptie moet ook nog eens professioneel zijn en er mag geen spoor van objectiviteit in de woordkeuze aanwezig zijn. Voor een ongetraind oog is dat best uitdagend.

 

Nakijken op inhoud

Scriptiecorrectiebureau Scriptium kijkt scripties na op taal, structuur en inhoud. Je kunt er dus terecht met je scriptie als je wil zorgen dat deze foutloos is op grammaticaal gebied, en je kunt een expert laten kijken naar de verloop van je alinea’s en de verwerking van overbodige of missende informatie. Die correcties zijn heel waardevol en zeer aan te bevelen voor studenten die hoge cijfers willen halen voor hun scripties. Een foutloos document kan het verschil maken tussen cum laude afstuderen of niet. Maar Scriptium biedt dus een unieke inhoudscontrole die we vooralsnog bij geen enkel ander bureau hebben gevonden. Als je vraagt om een inhoudscontrole zoekt Scriptium een scriptiespecialist die affiniteit en kennis heeft van jouw specifieke scriptieonderwerp. Je krijgt dan van die specialist feedback waarmee je jouw scriptie kan optimaliseren.

Wat doen ze dan precies?

Het is in Nederland verboden om je scriptie door iemand anders te laten schrijven. Dat is plagiaat en is strafbaar. Je dient zelf de enige auteur van je scriptie te zijn. Scriptium herschrijft dus niets. De specialist plaatst opmerkingen in de kantlijn van het digitale document met feedback en aanmerkingen en vervolgens is het aan jou zelf om wijzigingen door te voeren of niet. Het is eigenlijk alsof je heel uitgebreid begeleiding en feedback hebt ontvangen van je scriptiebegeleider op school. We weten allemaal dat die begeleiding vaak minder hout snijdt: begeleiders zijn druk en hebben niet zo de tijd voor jouw specifieke scriptie. Die specialisten van Scriptium hebben dat dus wel en ze zullen zorgen dat je over alle nodige informatie beschikt om van jouw scriptie een meesterwerk te maken. 

https://www.scriptium.nl/scriptie-nakijken-op-inhoud/