Leensjop
Image default
Bedrijven

Rijlessen volgen

Het blijft voor iedereen een hele spannende maar ook leuke tijd; rijlessen nemen zodat je uiteindelijk je rijbewijs hebt. Al die lessen zorgen voor een hele boel spanning, want je wordt telkens op je vinger gekeken of je het wel goed doet. Al met al is het ook een hele leuke tijd die ervoor zorgt dat jij uiteindelijk zelf kunt gaan rijden! Voordat je je rijbewijs hebt moet je natuurlijk eerst rijlessen nemen, dit kan bijvoorbeeld bij rijschool Stein. Dit is een rijschool die ervoor gaan zorgen dat jij perfect voorbereid bent op het behalen van je praktijkexamen.

 

Het theorie-examen

Voordat je op praktijk examen kunt gaan bij rijschool Stein, moet je eerst het theorie examen halen, maar hoe gaat dit in zijn werk? Het CBR-theorie examen voor een auto bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning, 12 vragen over verkeerskennis en 28 vragen over verkeersinzicht. Van de vragen van gevaar herkenning moet je er minimaal 13 goed hebben, van die over verkeerskennis moet je minimaal 10 goed hebben en van die over verkeersinzicht minimaal 25.

 

Het is altijd noodzakelijk dat je je identiteitsbewijs meeneemt naar de plek waar je examen gaat doen. Als je een reservering plaats voor een dag en tijd, krijg je een reserveringsnummer van het CBR, dit moet je ook meenemen naar het examen. Je krijgt in totaal 30 min de tijd, dus je voelt ook een beetje tijdsdruk. Als je het examen afrondt krijg je meteen de uitslag, je weet dus meteen waar je aan toe bent!

 

Voorbereiding

Je kunt ervoor kiezen om het theorie-examen in een dag in je brein te stampen, door een 1 dag cursus te volgen. Je kan er ook voor kiezen om een boek te gaan leren waardoor je zelf rustig op je gemak kunt gaan leren! Voor iedereen is de manier van leren anders. Kies daarom wat voor jou het beste werkt. Als je zakt maakt dat absoluut niet uit want dat gebeurd bij meerdere. Lukt het nu niet, dan de andere keer heust wel!

https://046rijopleidingen.nl/rijschool-stein/