Leensjop
Business / Financial Services

Terug in de tijd toen Cloud telefonie nog niet bestond

Herinnert u zich nog de tijd voordat Cloud telefonie bestond? Als u in die tijd, eigenlijk nog niet zo heel lang geleden, een telefoontje wilde plegen naar een of andere instantie, zocht iedereen in een telefoonboek of de zogenaamde ‘Gouden Gids’ het telefoonnummer op. Een enorm dik en zwaar boekwerk met flinterdunne blaadjes met daarin allerlei particulieren en/of bedrijven onderverdeeld per gemeente. Het werkte voor die tijd goed, maar tegenwoordig is dit iets dat erg verouderd is en in verhouding tot de huidige technische mogelijkheden erg tijdrovend. Na 138 jaar komt er dit jaar een einde aan dit soort boekwerken. Met de komst van Cloud telefonie hebben we gelukkig de beschikking over een systeem dat ontwikkeld is om de communicatie met elkaar te vergemakkelijken. Met name voor bedrijven en hun klanten.

Cloud telefonie is een veelzijdige technologie

Cloud telefonie is een technologie die helpt bij het creëren van geautomatiseerde applicaties voor telefoons die online kunnen worden gehost met een toevoeging van extra functies via apps. De aanvragen voor Cloud telefonie zijn talrijk omdat Cloud telefonie een zegen is voor bedrijven die op zoek zijn naar en behoefte hebben aan professionele en gebruiksvriendelijke communicatie met hun klanten. Een van de belangrijkste toepassingen van Cloud telefonie is het ‘Virtuele Call Center’ waarmee via een willekeurige telefoon in elk deel van de wereld een telefooncentrale kan opzetten.

Een extra toepassing van Cloud telefonie is IVR (Integrated Voice Response, in de volksmond spraakcomputer genoemd). Dit wordt ingezet door bedrijven als u bijvoorbeeld een gratis telefoonnummer belt voor het bestellen van een pizza of om een klacht in te dienen. IVR wordt door bedrijven ingezet om de telefonische bereikbaarheid te garanderen en te vergroten. Met behulp van keuzemenu’s wordt u ‘te woord gestaan’ of doorverbonden naar de afdeling van uw keuze. De ‘Siri”, de stem die u hoort in een IPhone, is één van de bekendste voorbeelden van IVR.

Meer weten over Cloud telefonie?

De functionaliteit van Cloud telefonie is veelzijdig. Het vergroot zoals eerdergenoemd de bereikbaarheid en levert maatwerk doordat de klanten door het onthouden van slechts één telefoonnummer toegang krijgen tot de verschillende afdelingen binnen een bedrijf. Een spraakbestand met altijd een goed humeur, begroet de klant op een professionele manier voor slechts een klein bedrag per maand. Wilt u meer goede redenen hebben om Cloud telefonie te omarmen? Neem gerust contact op met de professionals van De Nederlandse Provider voor een advies op maat.