Leensjop
Bedrijven

Wat doet gastouderbureau Enkhuizen?

 

Gastouderbureau Enkhuizen is nieuw. Ben je nog niet bekend met een gastouderbureau? Dan leggen we dat eerst uit. Een gastouderbureau is de tussenpersoon tussen ouders van opvangkinderen en de gastouder. Het gastouderbureau begeleidt ouders in hun zoektocht naar een geschikte opvang en gastouders in hun zoektocht naar werk. Als je als gastouder wilt optreden ben je wettelijk verplicht om je bij een gastouderbureau in te schrijven. Dat kan bij het gastouderbureau Enkhuizen. Wij helpen je vervolgens verder om aan alle wettelijke eisen voor gastouderschap te voldoen. Wij zijn als gastouderbureau Enkhuizen dan ook verantwoordelijk voor de kwaliteit, professionaliteit en veiligheid van de gastouderopvang.

Verantwoordelijkheden van het gastouderbureau

Wij als gastouderbureau Enkhuizen houden ons aan een aantal regels en hebben ook verantwoordelijkheden. Zo letten we op en beoordelen we een gastouder of hij zich houdt aan een verantwoorde samenstelling van de groep opvangkinderen. We beoordelen de kwaliteit van de opvanglocatie en deskundigheid van de gastouder. We zorgen daarnaast voor de begeleiding en bemiddeling voor de gastouder. Zo kunnen gastouders  cursussen en opleidingen volgen die wij het gastouderbureau Enkhuizen geven, om zo hun kennis van kinderopvang up-to-date te houden. En als laatste regelen wij de betalingen tussen gastouders en ouders van opvangkinderen

Wanneer wordt je gastouder?

Wil je gastouder worden bij gastouderbureau Enkhuizen? Dan moet je aan een aantal  kwaliteitseisen voldoen voordat je in het bestand van het gastouderbureau Enkhuizen kan worden opgenomen. Zo moeten alle gastouders die bij ons lid zij in het bezit zijn van een passend diploma en een certificaat Eerste Hulp aan kinderen en een Verklaring Omtrent het Gedrag. Wil je op meer dan drie kinderen tegelijk oppassen? Dan vindt het gastouderbureau Enkhuizen dat er een  tweede volwassene beschikbaar zijn die in geval van nood binnen 15 minuten bij de gastouder aanwezig kan zijn. Op deze manier bieden wij een veilige situatie aan en houden wij onze kwaliteit hoof. Bij interesse kun je contact opnemen met het gastouderbureau Enkhuizen.