Leensjop
Industrie

Welke groefkogellager kan ik het beste gebruiken in mijn apparaat?

Een groefkogellager is een lager met extra functionaliteiten. Deze kogellagers worden gebruikt in diverse toepassingen. Het grote voordeel van een groefkogellager is dat hij de druk op de as kan verlichten waardoor deze veel zwaarder kan worden belast. Het bekendste voorbeeld waarin een groefkogellager wordt gebruikt, is uiteraard het wiel van een auto. Zonder een kogellager zou de as waar het wiel omheen draait snel slijten. Een gebroken as is levensgevaarlijk omdat dit de auto direct onbestuurbaar maakt. Daarom wordt er een kogellager tussen de as en het wiel geplaatst om snelle slijtage van de as te voorkomen en de druk op de as aanzienlijk te verlichten. Hierdoor kan de auto vele tienduizenden kilometers rijden voordat de kogellagers vervangen moeten worden.

Meer toepassingen van kogellagers

Naast de bekende toepassing in auto’s wordt een groefkogellager ook gebruikt in huishoudelijke apparaten. Een ovenkogellager is bijvoorbeeld heel bekend in een heteluchtoven. Ook in hetelucht friteuses, die vandaag de dag erg populair zijn, zit een vergelijkbaar systeem. Een mixer of blender maakt ook gebruik van een lager omdat ook hier sprake is van een draaiende beweging. Een stofzuiger is eveneens voorzien van lagers, evenals een wasmachinemotor. Bij deze toepassingen kan eveneens een groefkogellager worden gebruikt om de prestaties van het apparaat te verbeteren. Zo zijn er energiebesparende lagers die door minder wrijving zorgen dat het apparaat met minder energie dezelfde prestaties levert.

Kogellagers bestelt u gewoon online

Als u groefkogellagers nodig heeft dan kunt u die vandaag de dag gewoon online bestellen. Dit doet u bijvoorbeeld in de webshop van Sanders. Zij hebben een breed assortiment kogellagers in diverse maten. Daarnaast kunt u hier ook terecht voor diverse andere onderdelen voor industriële toepassingen. Wilt u een grotere order plaatsen? Neem dan eerst contact op voor een prijsopgave. U kunt uw bestelling ook afhalen in één van de vestigingen van Sanders, te vinden in Den Haag, Wateringen en Bleiswijk. De adressen en openingstijden vindt u op de website, evenals de overige contactgegevens. Uiteraard kunt u met al uw vragen terecht bij het deskundige personeel van Sanders, zij zullen u graag bijstaan met raad en daad.

https://www.bernardsanders.com/