Leensjop
Business / Financial Services

Besparen op printen

Printen is heel normaal en iets wat sommigen van ons op dagelijkse basis doen. Dit kan op de lange termijn best een duur grapje worden, inkt is namelijk niet goedkoop. De printer zelf kost vaak niet veel, maar wanneer je veel print moet je ook vaak nieuwe cartridges kopen. Deze zijn behoorlijk prijzig. Wanneer je veel moet printen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om zoveel mogelijk geld te besparen met het printen. 

 

De eerste tip is om niet te goed naar de waarschuwingen te luisteren die de printer geeft.  Deze geeft namelijk al snel aan dat een cartridge bijna leeg is. Vaak is dit nog lang niet het geval, en kun je hier nog best een tijdje mee doen. Voorkom dus dat je steeds te snel nieuwe cartridges koopt. Op de lange termijn kan dit je een hele hoop geld schelen. Je kunt het beste gewoon blijven printen totdat er geen inkt meer op je papier komt. 

 

De tweede tip om meer geld te besparen, is om te printen in grijstinten. De meeste printers staan standaard ingesteld om te printen in kleur, maar vaak is dit helemaal niet nodig. Wanneer je enkel tekst hoeft uit te printen, is het niet nodig om in kleur te printen. Dit is alleen handig wanneer je dingen als foto’s en flyers moet printen. Zet de instellingen van je printer dus op grijstinten, om een hele hoop geld te besparen. 

 

De laatste tip, is dat het niet nodig is om altijd cartridges van het officiële merk te kopen. Wanneer je printer bijvoorbeeld van het merk Canon is, is het echt niet nodig om ook cartridges van Canon te kopen.  De prijzen tussen cartridges kunnen behoorlijk verschillen, dus lees je van tevoren goed in in welke verschillende soorten er zijn. Let er wel op dat de cartridges die jij koopt voor jouw printer te gebruiken zijn. Zo moeten er andere cartridges in een continious inkjet printer dan in een hot foil printer