Leensjop
Business / Financial Services

Wat is een Mediator?

Een Mediator inschakelen is nuttig wanneer u een conflict heeft met uw familie, vrienden of werk. Deze man of vrouw is een onafhankelijke en professionele bemiddelaar die u kan helpen met een conflict met een andere partij. In dit artikel gaat er duidelijk worden wat de werkzaamheden van een mediator zijn, en wanneer je deze ik kunt schakelen

 

Werkzaamheden

Een Mediator is een onafhankelijke en professionele bemiddelaar die kan helpen om een probleem op te lossen tussen verschillende partijen. Een Mediator wordt ingeschakeld wanneer de partijen er samen niet meer uitkomen. Voor deze man of vrouw zijn er verschillende werkzaamheden die van toepassing zijn. Het uiteindelijke doel van de Mediator is om voor beide partijen een goede oplossing te vinden. Doordat de Mediator een neutrale rol aanneemt in het proces zal hij geen van beide partijen voortrekken. Tijdens het gesprek met de partijen wordt het door de deskundige in goede banen geleid. Beide partijen kunnen hun standpunt kwijt, en waar nodig zullen er hier vragen over gesteld worden. Doordat er tijdens de mediation regelmatig vragen gesteld worden zal het verschil in beide partijen snel duidelijk worden zodat er een juiste oplossing gevonden kan worden. In principe moeten beide partijen zelf met hulp van de deskundige een oplossing verzinnen.

 

Wanneer gebruik maken van een Mediator

Een Mediator wordt ingeschakeld wanneer zich een conflict voordoet. Dit conflict kan zijn tussen partners, werknemers, familie leden of vrienden. In principe maakt het voor de man of vrouw die de mediation geeft niet uit wat het conflict precies is. Het doel is om dit conflict op te lossen op de juiste manier. Niemand hoeft zich daarom druk te maken of zijn conflict wel verholpen kan worden door een mediation. Kijk daarom snel naar de juiste Mediator bij jou in de buurt en los snel het conflict op.