Leensjop
Business / Financial Services

Bouwstempels

Bouwstempels bij het verwijderen van een draagmuur

Tijdens het werken in de bouw, tijdens renovaties of verbouwingen, is het belangrijk dat er constant gedacht wordt aan de veiligheid. Niet alleen de veiligheid van de mensen die aan het werk zijn, maar ook de veiligheid van de gebouwen waarin gewerkt wordt. Zeker bij het verwijderen van draagmuren zijn er risico’s op beide gebieden. Door gebruik te maken van bouwstempels wordt de omgeving veiliger voor de werklieden; tegelijkertijd wordt de dragende functie van de muur opgevangen. Een goede bouwstempel maakt het verschil.

De staat van de bouwstempels

Uiteraard moet er gekozen worden voor sterke stempels, bij voorkeur met vingerbeveiliging. Een bouwstempel die gemakkelijk te bedienen is, zorgt per definitie voor minder gevaarlijke omstandigheden. Dat is direct ook de reden waarom nieuwe bouwstempels altijd moeten voldoen aan tal van keurmerken en veiligheidseisen. Dit is tevens waarom de stempels tijdig vervangen moeten worden. Een beschadigde bouwstempel kan nooit optimaal het werk verrichten waarvoor deze gemaakt is – en het bedienen van kapotte stempels is daarnaast ook absoluut niet vrij van risico’s.

Kies altijd voor kwaliteit

Wanneer er gebouwd of gerenoveerd wordt, zijn de meeste ogen gericht op het eindresultaat. Het is echter van groot belang dat er ook aandacht is voor de processen op de werkvloer. Kijk daarom altijd het gereedschap en het materiaal na voordat er mee gewerkt wordt. Zijn de stempels versleten, krom of zichtbaar beschadigd? Vervang deze dan zodat de veiligheid van alle mensen gegarandeerd kan worden. Uiteraard geldt dit niet alleen voor de stempels: ook ander gereedschap en materiaal dient zo snel mogelijk vervangen te worden wanneer er gebreken geconstateerd worden door de mensen die hiermee moeten werken.

Kijk op AIC.nl. Alles voor de bouwplaats.