Leensjop
Business / Financial Services

Btw en loonbelasting over fooi?

Heeft u een eigen horeca bedrijf in de regio van Rotterdam. Dan kunt u gemakkelijk uw administratie laten uitvoeren door Administratiekantoor Rotterdam. Dit kantoor maakt gebruik van deskundige administrateurs voor al uw administratieklussen in de regio van Rotterdam, groot of Klein. Als ondernemer kunt u natuurlijk niet op de hoogte zijn van alle in & outs van de boekhouding. Daarom kan het ook voor u verstandig zijn om gebruik te maken van het administratiekantoor Rotterdam. Het vraagstuk wat we vandaag behandelen gaat over de btw en loonheffing over fooi.

Fooi

Als horecaondernemer is het natuurlijk geweldig als uw klanten een blijk van waardering laten zien door een klein fooitje achter te laten. De fiscale gevolgen hiervan zijn vaak echter onbekend. De belangrijkste regels op dit gebied zijn per rechtsvorm verschillend. Een eenmanszaak of VOF hoeft over de ontvangen fooien nooit belasting te betalen. De fooien moeten wel apart in de administratie geboekt worden als de klant hierom vraagt. Over de fooien van het personeel hoeft u helemaal geen btw te betalen, behalve als deze worden geboekt als omzet. Vind u dit al een lastig verhaal? Schakel dat de hulp in het eerdergenoemde administratiekantoor uit Rotterdam

Fooi uitkeren aan personeel

Over Het uitkeren van fooi aan het personeel dient u loonheffing te betalen, behalve als u voldoet aan een aantal eisen zoals de volgende:

Ontvangen fooi mar geen onderdeel zijn van de samenstelling van het loon

Bij betaling van minder als het minimumloon, neem de fiscus het schil dat is aangevuld met fooi in als belasting

De werkgever bemoeit zich niet met de fooienpot en de verdeling ervan

Toch veel regeltjes?

Vind u dit allemaal toch wel erg veel regeltjes waar u op moet letten? Dan kunt u gemakkelijk uw administratie laten doen door een administratiekantoor uit Rotterdam. Otto Administratiekantoor uit Rotterdam biedt oplossingen die praktisch zijn maar wel oog voor de toekomst hebben. Zo komt u als ondernemer nooit voor verassingen te staan met dit administratiekantoor uit Rotterdam.

https://ottoadministraties.nl/