Leensjop
Business / Financial Services

De redenen om een prepaid mastercard aan te schaffen

Een prepaid mastercard kan een erg handig betaalmiddel zijn. Veel bedrijven bieden deze soort kaarten aan waarmee je zowel online als in een winkel betalingen kunt doen. Toch is deze soort kaart niet zo bekend als de gewone creditcard of pinpas. Lees hier daarom wat meer over wat voor een soort kaart een prepaid mastercard is en wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat is een prepair mastercard?
Het woord prepaid ken je waarschijnlijk wel van de prepaid simkaart die je in je telefoon kunt stoppen. Net als bij een prepaid simkaart kun je de prepaid mastercard van tevoren opladen. Je zet er dan geld op waarmee je kunt storten. Het is dus de bedoeling dat je er wat eigen geld op zet voor je hem kunt gebruiken.

Geen BKR
Voor het aanschaffen van een prepaid mastercard hoeft er geen BRK registratie plaats te vinden.  Je zet er immers je eigen geld op en als je geen geld meer hebt dan kun je het ook niet op je prepaid mastercard te zetten. Het hier hierom niet nodig om na te gaan of je nu of in het verleden bij de BKR geregistreerd bent. Sterker nog: er zal helemaal niet om financiële gegevens worden gevraagd als je een prepaid mastercard aanschaft. De aanvraag voor een prepaid mastercard wordt namelijk altijd goedgekeurd.

Eigen limiet
Een voordeel van een prepaid mastercard is dat je je eigen limiet kunt instellen. Ga je bijvoorbeeld een middagje kleding of woonaccessoires shoppen, dan zet je het bedrag op de kaart wat je die dag hooguit wilt uitgeven. Daar kun je dan niet overheen. Door z’n budget voor jezelf in te stellen kan de kaart dus prima dienst doen als een soort zelfbescherming. Dit limiet kan ook wel een nadeel zijn omdat je in de gaten moet houden hoeveel geld er nog op de kaart staat. Is het bedrag eenmaal op, dan zul je alsnog contant of met pinpas moeten betalen als je toch nog een betaling te doen hebt.

Geen lening
Een betaling is geen lening zoals een betaling met een gewone mastercard dat wel is. Je kunt dus minder makkelijk geld uitgeven dat je eigenlijk helemaal niet hebt. Het scheelt ook dat je niet de heel maand in de gaten moet houden dat er het einde van de maand nog een bedrag afgeschreven gaat worden.

Internationaal shoppen
Veel webwinkels in het buitenland verkopen en verzenden spullen naar Nederland maar alleen als je kunt betalen met een mastercard. Deze mogelijkheid krijg je met een prepaid mastercard omdat die voor een webwinkel hetzelfde werkt als een prepaid mastercard. Op die manier kun je toch die felbegeerde smartphone of tablet uit het buitenland halen zodat je de eerste bent die er eentje heeft.

Streamingdiensten
Automatische incasso’s kunnen ook gedaan worden via een prepad mastercard. Op die manier hoef je alleen maar te zorgen dat er steeds genoeg geld op je mastercard staat. Verder zal alles dan voor je geregeld worden. Je kunt bijvoorbeeld de automatische incasso voor je streamingdienst of telecomaanbieder.