Leensjop
Business / Financial Services

Buiten spelen is goed voor je

Als kind is het goed voor je om af en toe buiten te spelen. Op latere leeftijd zul je dat veel minder snel doen. Dan is het belangrijk om af en toe te sporten.  Kinderen spelen steeds minder buiten door dat ze veel meer met spelcomputers in de weer zijn, net als met mobiele telefoons. Dit terwijl er veel leuke spellen om buiten te doen zijn. Een aantal leuke spellen voor buiten heb ik op een rijtje gezet.

Schommelen is heel leuk om te doen. Je kunt naar een speeltuin gaan om te schommelen, maar waarom niet gewoon in jouw eigen tuin? Als je geen speeltuin in de buurt hebt is het al helemaal ideaal. Als je een ruime tuin hebt waar je genoeg plek over hebt voor een schommel is dat super leuk. Schommelen is een leuke en sportieve bezigheid.  Het beste zijn houten schommels. Deze zijn goedkoop in aanschaf en makkelijk te installeren. Ook kunnen ze tegen een stootje en is het niet erg als ze nat worden. Voor speelgoed buiten is dit de nummer een van ideeën voor buiten speelgoed.

Tikkertje en verstoppertje zijn bekende spellen die vroeger maar nu nog steeds gespeeld worden. Dit komt omdat je alleen vrienden nodig hebt. Je hebt verder geen benodigdheden nodig. Tekeningen maken met stoepkrijt is ook heel leuk en daar kun je ook een alternatief op bedenken namelijk Bekertje water halen. Dit is een spel waarbij een of meerdere mensen een beker water krijgt. Je moet dan rond een pion lopen  en een parcour wat je van te voren met krijt hebt gemaakt af gaan. Je kunt teams maken en de gene die als eerste klaar is wint. Je kunt de parcours zo gek en lang maken als je zelf wilt. Ballon overgooien is ook erg leuk. Dan moet je met iemand anders een ballon overgooien en steeds een stapje verder naar achteren gaan.

https://www.buitenspeelgoed.nl/