Leensjop
Business / Financial Services

Het is wat dat ondernemen

De bouwsector is een lastige sector om ondernemer in te zijn. In deze sector kent men meer regels dan in alle andere bekende sectoren. Ondernemers hebben natuurlijk helemaal niet veel baat bij veel regels, ze ondervinden hier eigenlijk eerder hinder van. De meeste regels betekent alleen maar meer werk wat eigenlijk verder niks oplevert. Regels zijn daarom meer beperkend dan nuttig te noemen voor de ondernemers en hun bedrijven. Voor een ondernemers is het fijner om in een landschap te werken met minder regels.

 

Naast de normale wetgeving heeft een bedrijf ook nog rekening te houden met afspraken die in de CAO zijn gemaakt. In de CAO bouw heb je dus ook meer regels dan in alle andere bekende CAO’s. Het is daarom een stuk ingewikkelder om dit allemaal goed volgens de regels te doen. Een deel van de CAO is meer beperkend voor de bedrijfsvoering van een onderneming dan dat ze uiteindelijk nuttig zijn.  De vele regels maken het voor de ondernemer heel moeilijk, de ondernemer zal daarom heel graag minder regels zien waar hij of zij rekening mee moet houden.

 

Om het als ondernemer wat minder druk te hebben is het soms handig om dingen uit te besteden. Dingen waar je zelf misschien minder verstand van hebt of de tijd niet voor hebt zijn handig om uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld de financiën, administratie en juridische zaken uitbesteden aan externe partijen. Zij kunnen deze werkzaamheden van je overnemen en veel efficiënter verwerken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een administratiekantoor of een consultant HR.

 

Een goede afweging in wat je wel en niet wil uitbesteden is heel erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je tijd bespaard die je in belangrijkere zaken kunt steken. En je weet wat ze zeggen, tijd is geld! Wees daarom niet bang om uit te besteden, het is vaak aan het begin eng om je eigen zaken uit handen te geven maar je zult al gauw merken dat het erg kan lonen.

 

http://www.cbbs.nl/