Leensjop
Business / Financial Services

Een arbeidsconflict oplossen met een mediator

Het is moeilijk om je werk goed en stress loos te doen wanneer er conflicten ontstaan in je werkkring. Misschien ontstaan er discussies tussen partners die alleen maar escaleren of is men van plan grote veranderingen aan te brengen waar vele mensen niet tevreden mee zijn. Natuurlijk ga je het eerst onderling proberen op te lossen maar als dat niet lukt, is het tijd om een professional erbij te halen.

Mediation is precies wat men nodig heeft. Dat is een specialist die er dan bijkomt zodat er een oplossing gevonden kan worden door gesprekken te voeren. De mediator is een onafhankelijke derde partij die met de 2 andere partijen aan tafel gaat zitten om discussies te houden om ze te helpen om zelf tot een oplossing te komen.

Men kiest voor mediation omdat het goedkoper is dan een probleem naar het rechtszaal te brengen. Het is ook nog sneller. De duur van de gesprekken hangt af van het conflict. Soms is een sessie van een uur al genoeg, maar in sommige gevallen kan het wel wekenlang duren. De mediator is er alleen om de gesprekken vlot te laten verlopen en om te zien of men wel goed samenwerkt. De meeste gesprekken worden gevoerd door de 2 partijen. Er zijn tal van mediators in Meppel te vinden. er zijn websites die je graag helpen om eentje op te zoeken. Kies voor een snellere en goedkopere oplossingsmethode dan voor eentje die lang zal duren en handenvol geld zal kosten.