Leensjop
Business / Financial Services

Verschillende soorten rieten daken

Wanneer men overweegt om een huis te laten bouwen of te vernieuwen willen ze graag iets uniek aan hun huis toevoegen. Een rieten dak heeft een unieke en warme uitstraling en tegenwoordig zijn er ook niet meer veel huizen vinden met rietendaken.

De voordelen van een rieten dak zijn dus dat ze een mooie karakteristieke uitstraling hebben en uniek. Vroeger wilde men geen riet want dakpannen was een teken van welvaart en luxe. Als men rieten daken had zagen zij dit als een tegen van ‘’armoede’’ vroeger hadden veel mensen aan de voorkant van hun huis pannendaken en hun schuur had dan een rieten dak. Inmiddels is dit beeld juist helemaal omgedraaid…een rieten dak staat voor chique, mooi en getuigd van welvaart. Als men overweegt om een rieten dak aan  schaffen is het wel belangrijk dat men zich beseft dat rietendaken wel gerenoveerd moeten worden.

Er zijn twee verschillende manieren om een rieten dak te plaatsen, een traditionele constructie en een schroefdak. De traditionele constructie wordt vroeger heel veel gebruikt maar wordt tegenwoordig niet meer zoveel gebruikt in Nederland. Dit is omdat brand groter kan worden door deze constructie. Dit is omdat de wind makkelijker door het riet kan komen en dit betekent dat dit dus veel zuurstof bevat. Als men toch overweegt om voor deze constructie te kiezen dan moet er een brandwerende coating overheen of een sprinklerinstallatie.

Het schroefdak is een gesloten dakconstructie waarbij het riet op een dichte ondergrond wordt aangebracht. Hierdoor dooft brand sneller omdat het niet veel zuurstof bevat. Het schroefdak is na een uur smeulen nog binnen 5 minuten met de tuinslang te blussen. Het bedrijf Van den Bergh beschikt over een professionele rietdekker en zijn ook gespecialiseerd in rietwerk en het plaatsen van rieten daken. Zij zien elke project als een uitdaging en willen het beste resultaat berkijken. Meer informatie is te vinden op de website van het bedrijf. www.rietwerk.nl

http://www.rietwerk.nl/