Leensjop
Business / Financial Services

Voordelen van de Mastercard debitcard

Debit versus credit

Tussen een debitcard en een creditcard zitten grote verschillen. Wanneer u betaalt met debit voert u uw pincode in – tenzij u contactloos betaalt – en wordt het bedrag direct van uw bankrekening afgeschreven. Als u niet voldoende saldo op uw rekening heeft staan, hangt het af van uw afspraak met de bank wat er vervolgens gebeurt. Als u ervoor heeft gekozen niet rood te kunnen staan, wordt de betaling geweigerd. Als u rood kunt staan, gaat de betaling door en betaalt u rente aan de bank. Betalen met een debetkaart komt zeer dicht bij contant betalen. Bij een credit card wordt de transactie afgehandeld door de credit card maatschappij. Visa en Mastercard zijn de meest bekende en grootste credit card maatschappijen. Het geld wordt in de meeste gevallen niet rechtstreeks afgeschreven van je bankrekening. Vaak gebeurt dat slechts één keer per maand. Dat betekent dat je tot de afschrijving van krediet betaalt. In principe betekent dit dat de kosten voor een creditcard hoger zijn dan bij een debit card.

Hoe werkt de debitcard van Mastercard?

Bij de debitcard van Mastercard kiest u zelf hoeveel geld u uit wilt kunnen geven middels de kaart. U stort een bedrag naar keuze op de kaart. Dit is het bedrag wat u maximaal uit kunt geven. Bijstorten is uiteraard mogelijk. En debit card wordt daarom ook wel een prepaid creditcard genoemd. De kaart is door iedereen vrij aan te vragen. Alle luxe van een creditcard, maar met lagere kosten en voordelen zoals geen BKR toetsing. Met de prepaid creditcard kunt u overal veilig betalen. Op maar liefst 25 miljoen locaties wereldwijd! Geen enkele kaart wordt breder geaccepteerd.

Kiezen voor een debit card: gemak en controle

Met een debit card combineer je het gemak en de voordelen van een creditcard met de controle van het uitgeven van je eigen geld. Bedragen worden rechtstreeks van je rekening geschreven. Je ontvangt nooit meer een rekening om achteraf te betalen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien heb je volledige controle over wat je uitgeeft. Als je je aan een budget probeert te houden, is dat nog nooit zo gemakkelijk geweest. Ook online kun je met de pas betalen. Dat is extra veilig door het MasterCardSecureCode systeem.

De voordelen van een debetkaart vergeleken met cash

Betalen met een debetkaart komt het meest in de buurt van een betaling met contant geld. Dit omdat er in principe geen krediet aan te pas komt. Met een kaart betalen heeft echter grote voordelen vergeleken met betalen met cash. Ten eerste is het veiliger. Je raakt zo’n kaart minder snel kwijt dan briefjes en muntjes. Mocht je de pas toch kwijt raken, dan kun je deze direct laten blokkeren. Het is bovendien gemakkelijker om met een pas te betalen. Zo heb je in principe altijd voldoende geld bij je. Tenslotte is het overzichtelijker dan een contante betaling. Je kunt ten alle tijden inzien hoeveel je saldo bedraagt en welke transacties uitgevoerd zijn.

http://www.mastercard-debitcard.nl/debitcard-informatie/voordelen-van-een-debitcard/